Peter Familias

En blogg om livet som ensamstående pappa slash trött akademiker slash njutningsmänniska

Googla google – vilka jävla skåp

with 3 comments

Eftersom en miljard bloggare redan skrivit om listan över de populäraste sökorden på google så ska inte jag kommentera det faktum att Blondinbella ligger etta. Det jag däremot intresserar mig för är följande passage:

”Listan har rensats från porr och sexsökningar som annars skulle dominera listorna avslöjar Maria Göth, pressansvarig för Google i Sverige.
– Alltså Zeitgeist ska avspegla trender som ligger i tiden. Sexsökningarna är relativt konstanta vilket vi gör att vi tycker att de är lite mindre intressanta, säger hon till aftonbladet.se”

Menar Maria Göth att det inte finns några trender när det gäller sexsökningar? Jag personligen tycker att det vore betydligt intressantare att ta del av det än att veta hur Iron Maiden klarar sig i googlarkonkurrensen.
Dessutom är jag fullkomligt övertygad om att en hel del av googlingarna på exempelvis Linda Rosing, Blondinbella, Natacha Peyre eller Charlotte Perelli INTE handlar om att hitta deras bloggar utan om att förhoppningsvis få hitta lite runkvirke. Stryks då såna googlingar?

Roligast är dock att 10 i topp ser ut så här:

1. youtube
2. lyrics
3. free
4. blocket
5. eniro
6. tv
7. göteborg
8. lexikon
9. google
10. aftonbladet

Lyrics och free (med största sannolikhet en porrsökning) kan jag förstå, liksom tv, lexikon och det visserligen lite förbryllande Göteborg. Men sen då? Om man googlar efter youtube, blocket, eniro eller aftonbladet? Hur svårt är det att skriva in en adress?

Roligast är dock att ordet google ligger på en niondeplats. På 90-talet skrattade vi åt Fredrik Lindströms Hassanbusringning när han ringde till Nummerupplysningen och ville ha numret till en nummerupplysning. Då var det humor och ironi. Nu är det den kalla verkligheten.

Annonser

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. bra skrivet! 🙂 Dom får verkligen allt att låta som dom själv vill. Går säkert att virda allt så det låta som vilken blogg som helst är den största på google. Bara man tar bort alla ointressantare sökningar som är före 😛

  ojojoj…

  Sue

  11 december 2008 at 10:54

 2. […] dessa frågor som håller mig fången! Tack dock till Peter Familias som tipsade mig om den här 90-talsparallellen och lättade upp mina svåra grubblerier en […]

 3. sue: Precis. Om jag stryker alla andra killar så är jag smartast, snyggast och bäst av alla killar i hela världen.

  peterfamilias

  26 december 2008 at 23:11


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: